Belgacom kiest voor PLC-technologie van DS2 met een snelheid van 200Mbps voor IPTV- thuisnetwerken

Valencia, SPANJE, 12 oktober 2006  - Belgacom heeft gekozen voor de technologie van powerline-communicatie (PLC) op basis van DS2 voor de levering van audiovisuele streaming van de ene ruimte naar de andere als onderdeel van het internettelevisie (IPTV) pakket voor thuisontspanning en -communicatie. In het kader van het nieuwe IPTV-pakket zal de installatie van het Canadese bedrijf Corinex, die gebaseerd is op DS2, gebruik maken van de bestaande elektrische bedrading om een ADSL-modem aan te sluiten, om IPTV-signalen door te sturen naar een televisietoestel en om het signaal in het hele huis rond te sturen.

Een grote beperking bij het doorsturen van televisiesignalen via DSL-lijnen bestond in het doorsturen van het signaal vanaf de ADSL-modem naar andere ruimtes in het huis. Met powerline-technologie worden signalen door het hele huis gestuurd. Zo is het connectiviteitsprobleem meteen van de baan, worden bijkomende installatiekosten vermeden en heeft de klant geen last van gaten die moeten worden geboord of nieuwe bekabeling die moet worden aangelegd. Deze nieuwe generatie powerline-producten, met een snelheid van 200 Mbps en gebaseerd op DS2, is de enige technologie waarmee dode punten worden vermeden omdat ze de nodige snelheid en servicekwaliteit biedt om in het hele huis videobeelden te verdelen.
 
Belgacom zoekt voortdurend naar nieuwe en opkomende technologieën en koos voor oplossingen op basis van DS2 als onderdeel van een reeks opties om overal in huis toegang te hebben tot deze service.

"Het verheugt ons bij DS2 dat Belgacom, een toonaangevend bedrijf op het vlak van internettelevisie, de keuze maakte om powerline-technologie toe te voegen aan de lancering van internettelevisie om de abonnees een innovatieve en moeiteloze dekking in het hele huis te bieden. Telecomoperatoren zoals Belgacom, Telefonica, Telecom Italia e.a. hebben momenteel een uitgesproken voorkeur voor de  PLC-technologie van DS2. Leveranciers die werken met DS2 slagen erin tests te laten uitvoeren door telecomoperatoren dankzij de kwaliteit en de prestaties van onze audiovisuele technologieën voor elektrische leidingen en coaxkabels. De chipset met een snelheid van 200Mbps van DS2 is de enige technologie op de markt die schaalbare commerciële internettelevisie via elektrische leidingen ondersteunt en is klaar voor hoge-definitie televisie (HDTV) en voor verschillende kanalen met standaard televisie (SDTV) content. ” aldus Jorge Blasco, Algemeen Directeur van DS2.

De technologie van DS2 is compatibel met meest verkochte standaard elektrische leiding van 200Mbps, die wordt ondersteund door de Universal Powerline Association (UPA). UPA heeft momenteel een marktaandeel van bijna 100% op de PLC-markt van hogesnelheidsproducten van 200Mbps.
 
Over DS2
DS2 (www.ds2.es) is de grootste leverancier ter wereld van de 200 Mbps-technologie die thuisnetwerken en breedbandtoegang via de elektrische leidingen, coaxkabel en telefoondraad mogelijk maakt. DS2 speelde in deze sector een voortrekkersrol toen het de 200 Mbps chipsets introduceerde en daarmee de snelste en best presterende oplossing bood voor simultane gegevens, digitale audiotransmissie en hoge-definitie videotranmissie. Twee superieure industriële groepen, de Universal Powerline Association (UPA - www.upaplc.org) en het Consortium van de Europese Unie OPERA (Open PLC European Research Alliance) hebben de DS2-technologie aanvaard ter ondersteuning van standaard gecertificeerde producten voor meerdere leveranciers.

Over Belgacom
Belgacom Group [Euronext Brussels: BELG] is de Belgische standaardprovider op het vlak van geïntegreerde telecommunicatiediensten. De Belgacom Groep boogt op een jarenlange ervaring als nationaal operator in België, beschikt over innoveringscapaciteit, heeft dochterbedrijven met sterke merknamen (Belgacom, Proxiums, Telindus en Skynet) en biedt een ruim assortiment aan oplossingen en expertise voor zowel vaste als mobiele netwerken. Op die manier staan we garant voor een betrouwbare en kwaliteitsvolle dienstverlening voor al onze klanten – zowel privépersonen, professionals en bedrijven als openbare instellingen.
De Belgacom Groep biedt een complete drieledige oplossing aan, die bestaat uit vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Het bedrijf wil inspelen op alle noden van zowel zakelijke als privéklanten en haalt inspiratie uit de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen om te innoveren en zo vooruit te denken op de toekomstige noden van de klanten.
Om de digitale kloof te dichten, bouwt de Groep de zogenaamde e-Services uit en werkt hij aan een uitgebreid aanbod innoverende toepassingen.
Voor het boekjaar dat eindigde op 31 december 2005 gaf de Groep een totaal inkomen van 5.540 miljard euro op en een winst vóór rente, belastingen, afschrijvingen en herwaarderingen (EBITDA) van 2.098 miljard euro, inclusief eenmalige kosten.
Meer informatie: www.belgacom.be/group

# # #

 
Contactpersoon voor de pers:
Ann Whyte
DS2
+ 34 96 136 60 04
ann.whyte@ds2.es

Issuers of news releases, not Targetwire, are solely responsible for the accuracy of the content.