Cybit tecknar exklusivt avtal med Ford för "Ford Fleet Telematics"

Cybit är Storbritanniens ledande leverantör av telematik på Internet och har nyligen tecknat ett exklusivt partnerskapavtal med Ford Motor Company, för att tillhandahålla en fullservice under namnet "Ford Fleet Telematics" till Ford Fleets kunder.

Det är ett ramavtal som formellt gör Cybits till Fords prioriterade telematikpartner. Enligt villkoren i avtalet har Cybit exklusiv telematikåtkomst till Fords detaljerade och konfidentiella CanBus kodningsinformation, vilket innebär att Cybits programvara fungerar tillsammans med Fords existerande CanBus-system på de nuvarande modellerna Ford Transit och Transit Connect. Det ger Ford Fleets kunder förtroende för noggrannheten i de rapporter som generas med CanBus-data.

Richard Horsman, Cybits koncernchef kommenterade partnerskapet: "Vi har etablerat ett samarbete med Ford och hjälpt till att utveckla och driva en telematikslösning för vagnparken under Fords eget märke. Det ger Ford Fleets kunder möjlighet att tillvarata driftskostnader och produktivitetsfördelar, och hjälper dem samtidigt att hantera sin skyldighet att vara varsam".

"Vi är glada åt ett samarbete med det mest framstående kommersiella fordonsmärket på marknaden och att ge Ford Fleets kunder väsentliga fördelar."

Användningen av Cybits vagnparksspårning och fordonsdatateknik gör det möjligt för företaget att fatta strategiska affärsbeslut och att minska sina vagnparkskostnader på en rad områden t.ex. bränsleförbrukning och förebyggande fordonsunderhåll. Programvaran för fordonsspårningen integreras med Fords CanBus fordonshanteringssystem och genererar kundanpassades rapporter för omfattande fordonsrörelser och förarprestation med indikatorer som möjliggör strategisk vagnparkshantering och identifierar möjligheter för förare att förbättra sina färdigheter med extra utbildning.

Systemet har en diskret GPS-enhet belägen inne i fordonet och ger positionsinformation i realtid, som när denna samlas ihop och kombineras med CanBus data överförs via O2:s GPRS-nät till Cybits servrar. Denna data bearbetas till ett brett spektrum av strategiska rapporter som definieras av användaren och som ger en överblick av vagnparken i realtid eller en historisk analys, och därefter distribueras via Internet.

Om Cybit:
Cybit är en global kraft inom telematik och är verksamt inom tre viktiga sektorer: Internet-baserade lösningar för fordonstelematik; hantering av ekonomisk exklusiv zon (EEZ); och privat mobilradio (PMR) baserad på spårning av materiella tillgångar och exakta positionslösningar.

Inom sektorn fordonstelematik är Cybit en av Europas ledande leverantörer av telematiktjänster (TSP). Över 1,700 företagsklienter använder Cybits lösningar för hantering av vagnpark och tillgångar samt förvaltning av över 45,000 tillgångar främst inom den offentliga sektorn, serviceindustrier samt logistik och distributionsmarknaderna. Lösningarna inkluderar intern fordonsteknik, arbetsflöde, integrering av CanBus samt Internet-baserad programvara för övervakning och rapportering. Företaget tillhandahåller också rådgivning om drift och i juridiska frågor t.ex. arbetsgivarens ansvar för säkerhet på arbetsplatsen och arbetstid.

Cybit är också global ledare inom EEZ för fiskeri, daglig spårning av tusentals fiskebåtar. Företaget tillhandahåller hantering av fartygsspårning och fångst för många av världen stora fiskenationer. Cybit hjälper, utöver EU-länder som Storbritannien, Irland och Grekland, till att hantera värdefulla fiskebestånd i utvecklingsländer som Ghana, Namibia och Moçambique.

Cybits PMR-verksamhet tillhandhåller lösningar för tillgångsspårning och extakt position för både havs- och landbaserade användningar t.ex. försöksarbeten och gruvdrift. Den exakta lösningen för positionering används hela tiden på plats samt vid exploatering av olja, gas och mineraltillgångar över hela världen.

Ytterligare information finns på www.cybitholdings.com, www.cybit.co.uk, www.truck24.com, www.amatics.com, www.cybitpositioningsolutions.co.uk och www.bluefinger.com

Kontaktinformation:
Duncan Burford
IBA - PR för Cybit
Tel: 01780 721 433
E-post: dburford@iba-europe.com


Issuers of news releases, not Targetwire, are solely responsible for the accuracy of the content.