Över 90 procent av europeiska företag ser online lead generation som ett tillväxtområde

  • Bara 38 procent anser att de utnyttjar det på ett effektivt sätt
  • Ny undersökning visar att online lead generation nu ses som ett kraftfullt alternativ till traditionella marknadsföringsmetoder
  • Gör det möjligt för skandinaviska företag att snabbt skaffa sig ett stort antal kundämnen som valt opt-in

Ny stor undersökning från Clash-Media, ett ledande företag inom europeisk online lead generation, generering av kundämnen online, visar att över 90 procent av europeiska företag ser online lead generation som ett tillväxtområde och förväntar sig att det kommer att bli en viktig marknadsföringsmetod under de kommande tolv månaderna. Trots detta anser bara 38 procent av europeiska företag att de utnyttjar denna marknadsföringsmetod på ett effektivt sätt. Online lead generation, som lanserades av Clash-Media på den skandinaviska marknaden tidigare i år, gör att företag på ett snabbt och effektivt sätt kan skaffa sig ett stort antal kundämnen av hög kvalitet med opt-in.

Undersökningen som genomfördes för Clash-Media av ett ledande marknadsundersökningsföretag, E-consultancy, visade att 75 procent av respondenterna nu ser online lead generation som ett eget distinkt område för e-postmarknadsföring, men bara några få använder det på ett effektivt sätt. I Skandinavien måste företag följa stränga opt-in-lagar. Clash-Medias online lead generation med vald opt-in drivs enligt de stränga reglerna för permission marketing, där mottagarens samtycke krävs, i Skandinavien, vilket betyder att de omedelbart kan börja ta fram försäljningsmöjligheter för skandinaviska företag av alla storlekar, på alla marknader. De data som samlas in rensas och verifieras innan de levereras till klienten på basis av kostnad per kundämne.

"Många företag kan se fördelarna med denna extremt riktade form av marknadsföring, men få använder dess fulla potential", kommenterade Simon Wajcenberg, koncernchef på Clash-Media. "Företag måste inse att online lead generation är en ytterst kraftfull marknadsföringsmetod som är idealisk om man behöver använda permission marketing.

"Clash-Medias online lead generation är också perfekt för integrering med andra marknadsföringsmetoder och ger en total marknadsföringslösning", fortsatte Simon Wajcenberg. "Inget verktyg kommer någonsin att vara 100 procent effektivt och sättet att uppnå de bästa resultaten är att inse att många metoder har sina egna individuella fördelar. Online lead generation är inte bara mycket effektivt i sig självt, utan kan också vara ett stöd vid andra kampanjer i företagets marknadsföringsmix. Det är extremt riktat och går att budgetera, klienterna kan specificera vilka typer av kundämnen de vill ha baserat på önskad målgrupp, till exempel, kvinnor över 25 år som bor i Köpenhamn. Denna flexibilitet betyder att alla kundämnen som tillhandahålls är ytterst relevanta och chefer kan hela tiden övervaka sin marknadsföringsbudget, vilket är ytterst viktigt vid en integrerad marknadsföringskampanj."

Om Clash-Media
Clash-Media är ett ledande performancebaserat marknadsföringsföretag med teknik som förbinder leverantörer med konsumenter via leadgenererings- och affiliatenätverk. Clash-Media genererar leads via ett nätverk med egna webbplatser och genom relationer med ledande utgivare. Man använder ett antal olika strategier för marknadsföring online som t.ex. sökmotoroptimering, marknadsföring via e-post samt bannerannonsering för att ta fram kvalificerade leads åt företag.

Mer information finns på www.clash-media.com.

Jennifer Timms
IBA - PR for Clash-Media
Tel: +44 (0) 1780 721 433
Email: jtimms@iba-europe.com

Simon Wajcenberg
Clash-Media, Scandinavia
Tel: +45 3338 4400
Email: simon@clash-media.com


Issuers of news releases, not Targetwire, are solely responsible for the accuracy of the content.