Clash-Media mer enn dobler sine skandinaviske online-leads i september

  • Omkring 300.000 ekstra leads sammenlignet med en gjennomsnittsmåned
  • Dette gir en total på nesten 3,5 millioner online-leads siden mai 2007
  • Sikrer skandinavisk forretningsvirksomhet – inkludert DFDS Seaways, Egmont Publications og Bonnier Publications har mange flere nye kundeleads nå enn noen gang tidligere
Clash-Media, det ledende europeiske firmaet for online lead-generering, har registrert nesten 500.000 skandinaviske leads i september i år – 300.000 fler enn i tidligere måneder. Salgsleads blir fremskaffet ved å bruke Clash-Medias unike metode for online lead-generering (OLG) og bringer totalen av genererte skandinaviske leads til over tre millioner siden lanseringen i mai 2007. Clash-Media har nå 245 skandinaviske kunder som bruker firmaets toppmoderne metoder for å fange ikke-ansporte forbrukerleads – OLG har hurtig blitt en vital form for data-markedsføring som blir brukt til å forsterke eksisterende kampanjer.

Clash-Media har nå generert omkring 3,5 millioner leads online i en rekke B2C-markeder og industrier. Strenge markedsføringslover i Skandinavia dikterer at firmaer ikke kan foreta kaldringing («cold-calling») til potensielle kunder, men fordi Clash-Media produserer fullstendig egenvalgte leads, er klientene deres i stand til å kontakte potensielle leads. Dataen som er innhentet er renset og verifisert  av Clash-Medias omfattende data rengjøringsprosess før den blir levert til klienter. Den er basert på kostnad per lead (CPL) som resulterer i en høyere konverteringsprosent. Klienter kan også avvise dupliserte leads, eller leads som de har skaffet seg fra en annen kilde, i favør av en ny, som optimerer markedsføringsbudsjettene.

Troels Mark Meyer, nordisk direktør, Clash-Media, sier: «USA er for øyeblikket det mest avanserte markedet for online lead-generering, men tall som disse viser at Europa tar de hurtig igjen. Fler og fler firmaer fortsetter å innse fordelene med OLG – i Danmark alene har vi nå 100 klienter – i tillegg til de finansielle fordelene med en strategi som er basert på kostnad per lead.

«Denne fleksibiliteten gjør at firmaene fortsatt har kontroll på budsjettene sine, et meget viktig punkt i det eksisterende klimaet. På grunn av vår gjennomsiktige prosess, garanterer vi også at ingen del av firmaenes markedsføringsbudsjett blir brukt på «døde» eller dupliserte leads », konkluderte Troels Mark-Meyer.

Informasjon om Clash-Media:
Clash-Media er en global leder i ytelses-basert data markedsføring som har ryddet veien for nye teknikker i online lead-generering. Firmaets kraftige nettverk innenfor lead-generering kopler annonsører og forbrukere sammen som produserer kvalifiserte lead på linje med annonsørens eksakte spesifikasjoner. Clash-Media som ble lansert i 2006, leverer nå omkring tre millioner fullt ut prefererte salgsleads globalt hver måned, komplett med detaljert profil og deres interesser, og nøkkelklienter inkludert Whiskas, Toyota, Cheapflights og AXA. Clash-Media har for øyeblikket kontor i London, New York, København og München. Firmaet har planer om å utvide virksomheten sin til Frankrike, Spania og Italia, fulgt av Asia / Stillehavsområdet.
Ytterligere informasjon er tilgjengelig på www.clash-media.com
 
Jennifer Timms
IBA - PR for Clash-Media
Tlf.: 01780 721 433
E-post jtimms@iba-europe.com

Troels Mark-Meyer
Nordisk direktør, Clash-Media
Tlf.: +45 3338 4400
E-post tm.meyer@clash-media.com

Issuers of news releases, not Targetwire, are solely responsible for the accuracy of the content.