Clash-Media säkrar ny investering för internationell expansion

  • MMC Ventures investerar ytterligare 1,6 miljoner euro eftersom Clash-Media fortsätter att visa stor tillväxt

Clash-Media, det ledande företaget för proaktiv online lead generation, har säkrat ytterligare 1,6 miljoner euro från MMC Ventures som har tillfört Clash tillväxtkapital sedan den första investeringen på 2,1 miljoner euro i juni 2007. Clash-Media har etablerat sig som en klar marknadsledare inom den nya och snabbt växande sektorn för online lead generation och det extra kapitalet kommer att utnyttjas för europeisk expansion med bland annat nya kontor i Frankrike, Spanien och Italien i tillägg till kontoren i Storbritannien, Skandinavien, Tyskland och USA. Investeringen kommer även att användas för att vidareutveckla företagets underliggande teknik som levererar den mest avancerade, prestandabaserade genereringen av leads på marknaden.

"Vår beprövade affärsmodell har resulterat i ytterligare en investering från MMC Ventures. Vi har redan överskridit våra tillväxtmål och avser att fortsätta med det," säger Simon Wajcenberg, CEO på Clash-Media. "Företag behöver riktiga leads för att behålla och utöka sina marknadsandelar och nu, när ekonomin börjar trappas ned, inser allt fler företag det verkliga värdet med vår prestandabaserade online lead generation."

"Clash-Media har mycket god tillväxt, stadig lönsamhet och en stabil affärsmodell, vilket gör att företaget skiljer sig från många andra som kämpar under de nuvarande marknadsvillkoren," tillägger Ben Richardson, Investment Director på MMC Ventures. "Vi anser att Clash även under 2009 har utmärkta förutsättningar att producera de spektakulära resultat som vi sett under de senaste åren. Marknaden är öppen för en prestandadriven lösning som ökar företagens försäljning."

"Sedan lanseringen i Skandinavien tidigare i år, har vi uppnått enorm tillväxt i och med att allt fler skandinaviska företag inser fördelarna med prestandabaserade marknadsföringstekniker," anmärker Troels Mark Meyer, Nordic Director, Clash-Media. "I det nuvarande klimatet har budgeten högsta prioritet för marknadsförare och flexibiliteten hos prestandabaserade metoder gör dem särskilt attraktiva. Marknadsförare måste få så mycket som möjligt för pengarna och det är då onlinemarknadsföring verkligen bevisar sitt värde. På Clash-Media är vi förberedda på de budgetbegränsningar som våra klienter kan ha och därför kan vi leverera baserat på en kostnad per lead. Klienter kan även välja bort duplikat till förmån för nya leads vilket gör att de endast betalar för nya, användbara data."

Clash-Medias rykte inom industrin har växt under hela 2008. MMC Ventures har tilldelats utmärkelsen för Most Promising Investment in a Creative Industry Business för sin investering i Clash-Media av British Business Angels Association (BBAA).

Om Clash-Media:
Clash-Media är en global ledare inom prestationsbaserad datamarknadsföring som har varit banbrytande med nya metoder inom online lead generation. Företagets kraftfulla nätverk av generering av kundämnen kopplar annonsörer till konsumenter och ger kvalificerade kundämnen i linje med annonsörernas exakta specifikationer. Clash-Media startades 2006 och tillhandahåller nu ca tre miljoner kundämnen globalt varje månad, som valt opt-in, komplett med detaljerade profiler om deras intressen, till viktiga kunder som bl.a. Whiskas, Toyota, Cheapflights och AXA. Clash-Media har kontor i London, New York, Köpenhamn och München. Företaget planerar att expandera till Frankrike, Spanien och Italien och därefter av Stillahavsområdet. Ytterligare information är tillgänglig på www.clash-media.com

Om MMC:
MMC Ventures Ltd (MMC) är ett riskkapitalföretag som uteslutande investerar i brittiska tillväxtföretag. Det fokuserar i synnerhet på hälsovård (med undantag för bioteknik), finanstjänster, supporttjänster för företag och teknik.

MMC gör en inledande placering på 500 000 till 2 miljoner GBP och som aktiva investerare avser MMC att stötta de utvalda företagen med fler investeringar allt eftersom de växer. MMC har ett stort tillgängligt kapital genom en kombination av förvaltade fonder (EIS och ECF) samt extra investeringskapacitet från ett syndikat av privata investerare – för närvarande förvaltar företaget 70 miljoner GBP (oktober 2008). Sedan företaget grundades år 2000, har MMC investerat i 18 företag och fått ett bra track record om att utveckla och sälja företag. För mer information: www.mmcventures.com

Jennifer Timms
IBA - PR för Clash-Media
Tel: +44 (0)1780 721 433
E-post: jtimms@iba-europe.com

Troels Mark Meyer
Nordic Director, Clash-Media
Tel: +45 3338 4400
E-post: tm.meyer@clash-media.com


Issuers of news releases, not Europewire, are solely responsible for the accuracy of the content.