Mer än 50 av världens största tidningar väljer digital marknadsföring för att få fler prenumeranter

  • Clash-Media genererar tusentals kundämnen i Skandinavien för bland annat Vores Børn, Alt om Data och Junior
  • Besökare på webbplatsen anmäler intresse och tecknar abonnemang omedelbart
  • Upp till fyra veckor snabbare än traditionella metoder

Clash-Media, det ledande europeiska företaget inom online lead generation, har annonserat att mer än 50 av världens största tidningar använder företagets nya teknik för online lead generation (OLG) för att få fler prenumeranter både i Skandinavien och i övriga världen. Tidningar som Vores Børn, Junior och Alt om Data använder numera Clash-Medias prestationsbaserade datamarknadsföring för att backa upp befintliga kampanjer. De kan kommunicera med potentiella abonnenter medan dessa besöker tidningens webbplats vilket ger hög omvandlingsfrekvens och snabbar upp abonnemangsprocessen med upp till fyra veckor jämfört med traditionella metoder.   

Sedan Clash-Media lanserades på den skandinaviska marknaden 2007 har de genererat nästan 3,5 miljoner globala kundämnen online, bland annat tusentals för den skandinaviska tidningsbranschen. Med OLG-tekniken kan besökare på en webbplats anmäla sitt intresse av en tidskrift eller dagstidning och teckna abonnemang online. Tack vare exklusiva processer för datarensning säkerställer Clash-Media att kontaktinformationen är aktuell och att kundämnena är relevanta.

Troels Mark Meyer, nordisk direktör för Clash-Media, säger: "Tidskrifter som Vores Børn har funnits i många årtionden och att en såpass väletablerad publikation använder online lead generation är ett verkligt bevis på hur mycket denna teknik har utvecklats på kort tid. Kundämnen online ger en mycket bra och hög omvandlingsfrekvens – folk är redan intresserade eftersom de besöker webbplatsen, och det tar bara ett par minuter att fylla i och skicka formuläret.

"Genom att använda OLG i sin marknadsföring kan tidningar nå konsumenter på nya sätt – och just nu är det viktigare än någonsin för företag att se till att de får bästa möjliga avkastning från sin marknadsföringsbudget. Eftersom potentiella kunder själva väljer att kontaktas är de kundämnen som Clash-Media genererar mycket inriktade och kan behandlas redan några minuter efter att formuläret har skickats."

Om Clash-Media:
Clash-Media är en global ledare inom prestationsbaserad datamarknadsföring som har tagit fram en rad nya tekniker inom online lead generation. Företagets kraftfulla OLG-nätverk kopplar annonsörer till konsumenter och ger kvalificerade kundämnen som uppfyller annonsörernas exakta specifikationer.

Clash-Media startades 2006 och tillhandahåller nu ca tre miljoner kundämnen (med opt-in) över hela världen varje månad, med detaljerade profiler om deras intressen, till stora kunder som bl.a. Whiskas, Toyota, Cheapflights och AXA.

Clash-Media har kontor i London, New York, Köpenhamn och München. Företaget planerar att expandera till Frankrike, Spanien och Italien och därefter Stillahavsområdet.

Mer information finns på www.clash-media.com

Jennifer Timms
IBA - PR för Clash-Media
Tel: + 44 1780 721 433
E-post: jtimms@iba-europe.com

Troels Mark Meyer
Nordisk direktör, Clash-Media
Tel: +45 3338 4400
E-post: tm.meyer@clash-media.com


Issuers of news releases, not Europewire, are solely responsible for the accuracy of the content.