MMC Ventures investerar ytterligare 1,3 miljoner GBP i Clash-Media för europeisk expansion

  • Clash-Media öppnar kontor i Spanien och Italien för att skapa en dominerande position på marknaden för online lead-generering
  • Det senaste ekonomiska tillskottet gör att MMC totalt investerat 4,9 miljoner GBP sedan andra kvartalet 2007

Stockholm, 28 Juli 2009 - Clash-Media, som specialiserar sig på att samla in potentiella kunder genom online lead-generering, har säkrat ytterligare en investering på 1,3 miljoner GBP från MMC Ventures. Clash-Media har nu kontor i Storbritannien, USA, Danmark, Sverige, Tyskland och Frankrike och det nya tillskottet kommer att bidra till ytterligare expansion i Spanien och Italien. Clash-Media har haft en avsevärd tillväxt under de senaste två åren och har positionerat sig som den globala marknadsledaren inom online lead-generering. Företaget utnämndes nyligen till ett av de 15 snabbast växande digitala medieföretagen av GP Bullhound, Europas ledande investeringsbank inom teknik.

MMC har tillhandahållit tillväxtkapital till Clash-Media sedan juni 2007 och denna investeringsomgång ökar MMC:s totala investering till över 4,9 miljoner GBP. Clash-Medias målsättning, förutom internationell tillväxt, är att utveckla sin industriledande teknik, till exempel företagets datakvalitetsmodul som är utformad att eliminera falska leads. Investeringen från MMC gör att Clash-Media kan fortsätta sitt utvecklingsprogram som inkluderar en internationell plattform för e-postleverans som maximerar e-postleveranser, en viktig funktion för industrin och nödvändigt i dagens klimat när marknadsföringsbudgetarna stramas åt.

Ben Richardson, Investment Manager på MMC som ansvarar för investeringen, säger: "Clash-Media är väl placerade på den här marknaden eftersom företagets kunder tydligt kan mäta resultatet av sina marknadsinvesteringar. Förra året växte företaget med över 100 procent och vi anser att det är en bra tidpunkt att investera i tillväxtföretag. Vi är glada att vi kan bidra till Clash-Medias nästa tillväxtfas."

Troels Mark Meyer, Nordic Director på Clash-Media: "Sedan starten 2006 har vi upplevt en enorm tillväxt, både i Europa där online lead-generering är relativt nytt och i USA där det är mycket mer etablerat."

"I ett svårt finansiellt klimat behöver företag, oavsett storlek, leads av god kvalitet för att generera försäljning och intäkter. Vi ser just nu hur större globala blue chip-företag lägger allt större vikt vid våra prestandabaserade metoder,” tillägger Troels Mark Meyer. "I en miljö där pengar talar, är jag mycket glad över detta ekonomiska tillskott. Det visar ännu tydligare att MMC Ventures har fullt förtroende för Clash-Media och jag ser verkligen fram mot nästa steg i vårt tillväxtprogram."

Clash-Media har en global och helt transparent online lead generation-service som ger annonsörer kontakt med konsumenter. Det är en fullständig datalösning som samlar in och hanterar kunddata och genererar högkvalitativa kundämnen enligt annonsörernas exakta specifikationer för att ge bästa möjliga avkastning. Clash-Media erbjuder sina kunder en centraliserad hanterad service för alla typer av lead generation-kampanjer. Företaget har upprättat en brett, globalt nätverk av partners som gör att det kan verka på alla marknader i världen, och dess kvalitetssäkringsprocesser och tekniker ger lead generation av högsta klass.

Om Clash-Media:
Clash-Media startades 2006 och tillhandahåller nu varje månad ca fem miljoner kundämnen (med opt-in) till kunder över hela världen, bl.a. Whiskas, Toyota, Cheapflights och AXA

Clash-Media har kontor i London, New York, Köpenhamn, München och Paris
. Företaget planerar att expandera till Spanien och Italien och därefter Stillahavsområdet.

Mer information finns på www.clash-media.com

Caroline Addy
IBA - PR för Clash-Media
Tel: +44 (0)1780 721 433
E-post: caddy@iba-international.com

Troels Mark Meyer
Nordisk direktör för Clash-Media
Tel: +45 3338 4400
E-post: tm.meyer@clash-media.com


Issuers of news releases, not Targetwire, are solely responsible for the accuracy of the content.