20-20 Technologies kondigt overeenkomst aan met betrekking tot de overname van de Planit Fusion activiteiten van Planit Holdings Limited

20-20 breidt haar Europese activiteiten uit door de overname van haar grootste wereldwijde concurrent
  • Pro forma gecombineerde jaaromzet 2007 stijgt met 21% naar 82 miljoen USD;
  • Positieve invloed op EBITDA, stijging van 5 miljoen USD;
  • Transactie zal naar verwachting positief bijdragen aan cashflow en winst in het eerste jaar;
  • Aanvullende karakter van de transactie zorgt voor significante strategische voordelen
Laval, Québec – 31 januari 2008 – 20-20 Technologies Inc. (TSX: TWT), wereldleider in 3D interieur ontwerp en meubel productie software, heeft vandaag bekend gemaakt dat er een overeenkomst is getekend en goedgekeurd door 20-20 Technologies met betrekking tot de overname van de Planit Fusion activiteiten van Planit Holdings Limited voor een waarde uitgedrukt in contanten van ongeveer 38 miljoen USD (£19 miljoen) exclusief gerelateerde transactie kosten. Naar verwachting zal de overname op of voor 8 februari 2008 zijn afgerond. Op basis van de pro fora cijfers en de verwachte potentiële synergie effecten, integratie kosten en amortisatie, verwacht 20-20 dat deze transactie zal bijdragen aan zowel cashflow als winst vanaf het eerste jaar.

Planit Fusion is de retail design activiteit van het in de United Kinddom gevestigde Planit Holdings Limited. Planit Fusion biedt interieur design programma´s aan die innovatieve ontwerp eigenschappen combineren met essentiële sales management tools om de gehele bedrijfsvoering ten aanzien van keuken, badkamer en slaapkamer te ondersteunen. Gericht op dealers, designers, handelaars, architecten en renovatiebedrijven, bieden de Fusion producten hoogwaardige grafische presentaties en geïntegreerde front-end en ordersystemen. De Fusion software is een welkome aanvulling op de al uitgebreide productportfolio van 20-20. 20-20 is voornemens de voordelen uit deze nieuwe acquisitie te maximaliseren.

Met een omzet in 2007 van 14,3 miljoen USD, komt Planit Fusion’s omzet mix overeen met 20-20’s eigen point-of-sale activiteiten. Licentie verkopen staan voor 47% van Planit Fusion´s omzet, aangevuld met achtereenvolgens 37% en 16% voor onderhoud en services. Planit Fusion, voorheen wereldwijd 20-20´s grootste concurrent, vermarkt haar software producten en services in overeenstemming met de wijze van 20-20 en heeft achtennegentig (98) medewerkers en veertien (14) actieve distributoren voornamelijk in Europa. 20-20 zal in nauwe samenwerking met elke distributeur werken aan een mogelijk nog sterker partnerschap, waarbij de sterke punten van zowel 20-20 als de distributeur zullen worden samengebracht om extra kansen te creëren.
 
“Strategisch, brengt deze acquisitie ons een aantal voordelen die verder gaan dan een groei van het marktaandeel,” zij Jean Mignault, 20-20’s Co-Chairman of the Board en Chief Executive Officer. “De toevoeging van Planit Fusion’s expertise en marktkennis zal onze positie in Europa aanzienlijk versterken. Deze uitbreiding van onze Europese aanwezigheid zal ons helpen de ingezette groei en wereldwijde momentum vast te houden.”

Ongeveer 90% van de omzet van Planit Fusion wordt gegenereerd in Europa. Deze acquisitie zal bovendien 20-20´s omzetstroom verder verbreden, aangezien de Europese omzet 40% van de totale omzet zal gaan bedragen. Planit Fusion’s marktaandeel in belangrijke Europese landen vult die van 20-20 direct aan. In point-of-sale technologie, Planit Fusion is marktleider in de U.K., evenals in Frankrijk, Spanje en de Scandinavische landen. Planit Fusion heeft bovendien een aanzienlijk marktaandeel via haar distributeur in Duitsland.

“De acquisitie van Planit Fusion zal de cross selling mogelijkheden verbeteren voor onze nieuwe producten, namelijk point-of-sale desktop en web oplossingen. Significante synergie voordelen kunnen bovendien gehaald worden uit de samenvoeging van de catalogus activiteiten. We zijn blij met de aanvulling van de gespecialiseerde R&D en catalogusverwerking capaciteiten voor onze grafische retail systemen. Deze nieuwe medewerkers brengen niet alleen aanvullende kennis met zich mee, maar zullen bovendien onze mogelijkheden ten aanzien van professional services in Europa verbreden,” voegde Jean-Francois Grou, 20-20’s Chief Operating Officer hier aan toe.

“Gezien de overeenkomsten in onze product portfolio’s, verwachten wij geen grote problemen bij de integratie van Planit Fusion in de wereldwijde activiteiten van 20-20. Onze gezamenlijke klantenbasis zal beter worden bediend, en onze kansen voor verdere groei zullen groeien. Bovenop de kracht van ons marktleiderschap in Noord Amerika, draagt deze acquisitie bij aan onze gelijkmatige groei naar marktleiderschap in Europa en daarmee in the wereld,” zei Dhr. Mignault.

Gelijktijdig met deze acquisitie is het bedrijf een financierings overeenkomst aangegaan voor 5 jaar met een Canadese bank voor een limiet van 25 miljoen USD.

TD Securities Inc. en Stikeman Elliott LLP treden respectievelijk op als financieel en juridisch adviseur van 20 20 Technologies Inc..

Toekomstverwachtingen

Bepaalde uitspraken in dit nieuwsbericht behelzen een toekomstverwachting volgens bepaalde borgstellingwetgeving.

Onderdeel van deze informatie, voornamelijk ten aanzien van toekomstige operationele resultaten en economische prestaties van het bedrijf, zijn aannames ten aanzien van verwachte omzetten en kosten. Deze aannames, hoewel door het bedrijf tijdens het afgeven hiervan als aannemelijk te beschouwen, zouden uiteindelijk niet correct kunnen zijn. Lezers dienen gewaarschuwd te zijn dat werkelijke toekomstige operationele resultaten en economische prestaties van het bedrijf onderhevig zijn aan een aantal risico´s en onzekerheden, waaronder de algemene economische, markt- en bedrijfsomstandigheden en daarmee wezenlijk kunnen afwijken van wat momenteel wordt verwacht.

Voor meer uitgebreide informatie ten aanzien van deze risico´s en onzekerheden verwijzen wij u naar onze meest actuele vrijgegeven jaarlijkse informatie formulier welke beschikbaar is op www.sedar.com.

De informatie op basis van toekomstverwachtingen in dit rapport zijn gebaseerd op het door het management gebruikte begrotingen, verwachtingen en doorrekeningen, waarvan het management denkt dat deze vandaag aannemelijk zijn. Men mag geen overdreven waarde hechten aan informatie op basis van toekomstverwachtingen en men dient behoudens vandaag niet af te gaan op deze informatie aangezien wij, behoudens in geval van toepassing zijnde wetgeving, niet zijn gebonden deze informatie te actualiseren.

Over Planit Fusion
Planit Fusion levert fotorealistische design software voor de keuken- en badkamerbranche van hoge kwaliteit. Bij het ontwerpen met de Planit Fusion software, kan de klant kiezen uit honderden catalogi van leidende producenten van interieur producten. De handelaar kan zijn klanten realistische weergaves presenteren van kantoren, woningen, keukens, slaapkamers en badkamers. Planit Fusion´s distributie netwerk en gespecialiseerde verkoop teams zijn werkzaam in alle regio´s in de wereld.
 
Over 20-20 Technologies Inc.
20-20 Technologies is marktleider in de wereld voor computer-aided design, bedrijfs- en productie software oplossingen specifiek ontwikkelt voor interieur- en meubelbranche. Dealers en handelaars gebruiken haar desktop en webgebaseerde producten en oplossingen voor zowel de residentiële als commerciële markt. 20-20 beschikt bovendien over een unieke eigen end-to-end oplossing waarmee alle processen in de branche binnen één platform worden geïntegreerd. Het bouwt een brug voor de data communicatie van point-of-sale tot productie met wereldwijd toonaangevende enterprise resource planning (ERP) systemen, inclusief computer-aided engineering en productievloer automatisering software. Actief in 13 landen met meer dan 500 medewerkers is 20-20 een beursgenoteerde onderneming (TWT) aan de Toronto Stock Exchange (TSX). Voor meer informatie, bezoek www.2020Technologies.com.

Media Relations:
Jean Mignault    
Chief Executive Officer    
Laval: +1 (514) 332-4110   

Steve Perrone
Chief Financial Officer
Laval: +1 (514) 332-4110

 

Issuers of news releases, not Targetwire, are solely responsible for the accuracy of the content.